Тітка виrнала племінницю з дому, а через рік стара отримала по заслугах

ПОЛИТИКА

Галина приїхала до обласного центру навчатися з маленького містечка. Тітка Світа, сестра батька, пустила її жити в свою порожню однокімнатну квартиру. Грошей за проживання не просила, але комунальні платежі — будь добра плати. У принципі, нормальний, людський договір. Ось тільки непередбачувані відвідування тітки, у будь-який час дня і ночі, дратували племінницю. Якось, не витримавши, Галина виштовхала тітку з квартири. В помсту, через два дні, коли Галина була в університеті, тітка поміняла замки, а на двері залишила записку: «за речами зайдеш о 20:00». Пройшов рік. Світлана Семенівна, отримавши черговий платіж від своїх квартирантів, спустилася вниз. Перевірила поштову скриньку та знайшла там… Запрошення в податкову службу.

Світлана Семенівна здивувалася-чим це викликаний інтерес податківців до її скромної персони? Вона ж працює, з неї бухгалтерія автоматично стримує податки, що їй робити в обласному відділенні податкової служби? «Напевно, щось наплутали», вирішила вона і вирішила відвідати податкового інспектора завтра. З ранку пішла на роботу, показала повістку, взяла відгул і вирушила до податківців. Там її прийняла ввічлива жінка інспектор. — Світлано Семенівно, чому про те, що ви здаєте свою квартиру в оренду, нашій службі стає відомо не з вашої податкової декларації, а з інших джерел? Світлана Семенівна вражено мовчала. Вона не очікувала, що її маленький бізнес зацікавить державні орrани.

– Ми зустрічалися з вашими орендарями. Вони нам розповіли, що орендують вашу квартиру вже десять місяців і показали свою копію орендного договору. Звідси робимо висновок, що ви вже десять місяців отримуєте неврахований дохід. З якого потрібно сплачувати податок. Я зрозуміло викладаю? Світлана Семенівна була на межі неnритомності. Потім інспектор порахувала всі заборгованості і штрафи, видала жінці чек і відпустила ту геть. Лише через місяць Світлана Семенівна прийшла до тями. І у фінансовому, і в моральному сенсі. А тут і сьоме жовтня настало — день її народження. Того дня вона отримала вітальну листівку від племінниці: «здаєш квартиру — плати податки!»…