Моїй Невістці Пощастило Вийти За Заможного Чоловіка. Вона Сама Без Освіти, Тепер І На Навчання Онуки Забила . Виконання Домашніх Завдань – Це Сkандал.

ПОЛИТИКА

Що важливіше за вищу освіту чи ремесло? Якщо людина чесно заробила свій диплом — то честь та хвала йому. Але і без диплома, досконало володіючи тим чи іншим ремеслом, і постійно розвиваючи свої навички, можна заробити собі на гідне життя. Будь то кондитер, швачка, механік чи програміст. І ось тут ми приходимо до однієї важливої навички, яка людина навчається у школі. Це вміння вчитися. Школа тим і відрізняється від ВНЗ та професійних курсів, що за освіту дітей відповідають однаково і вчителі, і батьки. І якщо у дитини немає вкладеного природою вміння вчитися , то самоусунення цього процесу батьків веде до вибору монетки: орел чи решка; пощастить чи не пощастить…

Моя невістка — це пустушка, якій дуже пощастило. Відсиділа кілька курсів у якомусь університеті, відвідала акторські курси, потім влаштувалася офіціанткою і тут познайомилася з моїм сином. Відхопила собі заможного чоловіка. Чим вона взяла мого сина – досі не можу зрозуміти. Як сказав друг сина: — Любов зла полюбиш і козла! А точніше , козу! Ні, дівчина вона неnогана. Але інфантильна. Їй уже далеко за тридцять, але мізків як у шістнадцятирічної. Наголошую, син зробив свій вибір, йому з цим жити. Але ось те, що вона практично тягне своїм шляхом онуку, це мене бісить. Благо син доньки спуску не дає. Але щодня, виконання домашніх завдань – це скандал.

А ця курка, моя невістка, може тільки сказати: «Віолетта, треба робити уроки». Всє. Вона свій батьківський обов’язок виконала. А те, що другокласницю часом треба змусити робити уроки, у її курячих мізках не міститься. І знаєте, що найприкріше? У дівчинки мізки заточені під математику. Вона за дев’ять хвилин вирішує контрольну роботу у школі, розраховану на сорок п’ять хвилин уроку. На п’ять. Ні. Я не мрію бачити онуку великим математиком. Я лише хочу, щоб вона розуміла, що є «хочу», і є «треба». Щоб навчилася навчатись. А на кого вивчится: на математика чи перукаря — мені зовсім не важливо. Важливо, щоб була професіоналом у своїй галузі. А не прагнула вискочити заміж за баrатого чоловіка, як її мати. Моїй невістці пощастило у цьому питанні. Але чи пощастить її дочці?