Перед весіллям мама Ларисі порадила наводити лад удома лише у присутності чоловіка. Та не послухала і незабаром пошкодувала

ПОЛИТИКА

Лариса почула звуки із кухні. Почувся звук води та шум тарілок. А це було дивно. За все спільне життя Віктор посуд не мив. А після недавньої сварkи вона від нього цього взагалі не чекала. Хоча, можливо, це саме через це. Посва рилися вони тиждень тому. Відразу після весілля вже багато років всі домашні справи були на Ларисі. Спершу вона не працювала і робила все це із задоволенням. А потім пішла працювати, але оскільки приходила за дві години до приходу чоловіка, встигала все. До приходу чоловіка квартира блищала, білизна чиста, випрасувана, вечеря готова. Їй мама завжди радила не прибирати квартиру за відсутності чоловіка. Адже тоді чоловік прийматиме чистоту, як само собою зрозуміле. А те, що ти втомилася, поки порядок наводила, поки прасувала і прала, він не прийматиме всерйоз.

Дружина повинна відпочивати після роботи, а як прийде чоловік, вона повинна крутитися, як бджілка, щоб чоловік бачив її зусилля. Але вона не послідувала маминим порадам. Зміст цих слів потім зрозуміла . Чоловік все частіше став вести розмови про те, що Лариса раніше приходить із роботи, сидить перед телевізором та дивиться серіали. А він пізно повертається, і тому більше втомлюється на роботі. Дружині не завадило б знайти підробіток. Лариса весь час перетворювала цю розмову на жарт, хоча такі бесіди її дуже дра тували. А ось тиждень тому на зауваження чоловіка вона не закрила очі, висловила йому все. Виявилося, що він не помічав ні чистоти в домі, ні чистої білизни, ні вечері. — Я ж приходжу і роблю все це після роботи. Я теж втомлююся, але всі домашні справи завжди на мені.

— Та що тут прибирати? Не сміши людей. Хто в тебе смітить, щоб тобі довелося забиратися? — Сміявся над її словами Віктор. — Раз ніхто не смітить, я більше забиратися не буду. І вона стримувала свою обіцянку до останнього. У будинку було брудно, білизна не випрана, у раковині купа брудного посуду, речі розкидані по кутках. Вона всі ці дні тільки готувала вечерю і йшла до іншої кімнати, щоб остаточно не посва ритися з чоловіком. Було видно, що йому це не подобається, але зізнаватись він не хотів. А от цього вечора він уже не витримав і сам почав посуд мити, а потім навіть почав пилососити. Зіткнувшись у коридорі, вони не витримали і обидва розреготалися. Лариса пробачила чоловіка за образливі слова, і мир у їхньому домі відновився.