Світлана працювала допізна, коли на порозі її кімнати з’явилася Доня вся в білому та попросила свою сукню. Але її вже не було в живих…

ПОЛИТИКА

До Світлани, талановитої швачки, заваленої замовленнями, звернулася її мати з проханням пошити весільну сукню для Доні, дочки колеги на ім’я Ольга Сергіївна. Світлана відмовилася, бо боялася брати на себе таку відповідальність. З дитинства вона була чудовою швачкою, і її роботи мали великий попит. На жаль, через тиждень мати Світлани повідомила, що Доня, яка радісно готувалася до весілля, трагічно померла внаслідок нещасного випадку. Бездітна Світлана, якій нещодавно виповнилося 43 роки, глибоко співчувала скорботним батькам.

Пізно вночі, коли вона шила черговий костюм, вікно її кімнати відчинилося. Здивована, вона закрила його і побачила за своїм столиком дівчину, одягнену у все біле. Назвавшись Донею, дух благав Світлану пошити їй весільну сукню для потойбіччя. Світлана, вирішивши, що має галюцинації, лягла спати. Однак наступної ночі дух знову з’явився. Вона поділилася, що деякий час мала залишатися в земному царстві, перш ніж її направлять у потойбічне життя, де вона зрештою перевтілиться. Вже боя чись того, що відбувається Світлана погодилася допомогти.

Доня кружляла в гарній сукні, даючи Світлані бачення того, чого вона хотіла. Світлана намалювала сукню, зібрала матеріали та два дні старанно шила її. Навіть її чоловік непокоївся, бачачи, що дружина практично не спить. Тим часом батьки Доні щосили намагалися організувати похорон і знайти відповідну сукню для цього дня. Коли мати Світлани повідомила її про це, Світлана запропонувала пошиту нею сукню. Вона ідеально підходила Доні. Уві сні Світлана бачила Доню, яка радісно танцює у сукні зі своїм нареченим у пишному саду.

Доня подякувала їй і згадала, що у житті Світлани з’явиться хтось на ім’я Оля. Приголомшена, Світлана пізніше відвідала лікаря для огляду та виявила, що ваriтна, незважаючи на те, що їй сказали, що вона не зможе мати дітей. Більше того, вона мала дівчинку. Вдячна, Світлана підійшла до могили Доні з квітами, подякувавши їй за це диво. Світлана тріумфувала, розуміючи, що її добрий вчинок був винагороджений найдорожчим подарунком.