Олексій хвалився перед друзями, що має багато коханок, а наївна дружина цього не помічає. Але, як виявилось, це вона обкрутила його навколо пальців.

ПОЛИТИКА

Олексій звично принижував свою дружину, незважаючи на те, що вона чудово дбала про їх двох синів та будинок. Він регулярно називав її “тупою”, незважаючи на її безконфліктну поведінку та відсутність вимог до нього – фактори, які вплинули на його рішення одружитися з нею. Олексій часто хвалився друзям про ймовірні слабкості своєї дружини, у тому числі про те, як вона намагалася здобути вищу освіту, що, як він стверджував, по суті, було зроблено за неї. Однак його друзям було важко не помічати її привабливості та самовідданої материнської турботи.

Тому вони дивувалися, коли Олексій наполягав на тому, що він справляється з усіма батьківськими обов’язками, незважаючи на свій напружений робочий графік. Хоча Лідочка заробляла менше за Олексія, вона ефективно господарювала, стежила за освітою дітей та організовувала сімейний відпочинок. Незважаючи на це, Олексій все одно вважав, що вона має обмежений інтелект. Віра Олексія у наївність дружини послужила основою його романів, якими він хвалився перед друзями.

Він не хотів розлучатися зі зручним шлюбом, але жадав гострих відчуттів від позашлюбних зв’язків. Після двадцяти років такого “блаженства” Лідочка приголомшила Олексія, подавши на розлучення. Протягом року, що передував її рішенню, вона поступово спустошувала заощадження Олексія різними побутовими витратами. Олексій, захоплений новим романом, не спромігся цього помітити. Його надії на купівлю нового автомобіля – символу статусу – були зруйновані, і Лідочка наполягла на тому, щоби він терміново з’їхав.

Хоча його було вкинуто в кризу, розлучення відбулося. Лідочка згадувала, як закохалася в Олексія на першому курсі та як різко він змінився після весілля. Вона знала про його пригоди, але сподівалася, що згодом він виправиться. Проте з роками його поведінка лише погіршилася. Весь цей час Лідочка таємно зустрічалася зі своїм начальником – одруженим чоловіком, який мріяв про дітей, але яких не могла народити його дружина. Лідочка народила йому двох синів. Як тільки дружина її коханця померла, він зробив пропозицію Лідочці, яка вже майстерно спланувала свій вихід із шлюбу з Олексієм.