Коли я прийшла в гості до свого сина і побачила будинок у такому безладі, то запитала про невістку. І син приголомшив мене своїми словами.

ПОЛИТИКА

Якось я прийшла додому до свого сина і відразу ж запитала: “Де твоя дружина? Чому мого онука немає вдома?” “Вони вийшли погуляти”, – відповів він. Я оглянула безлад у будинку: розкидані іграшки, брудний посуд і порожній холодильник. “Що у вас тут відбувається?” – поцікавилася я. Син зізнався, що вони живуть так уже два місяці. Його дружина Юлія, здавалося, постійно відволікалася на щось і не справлялася з домашніми справами.

Хоча я жила далеко і рідко приїжджала в гості, але я чудово пам’ятала скрупульозність Юлії під час попередніх візитів. Тепер усе було навпаки. Мій син пояснив, що у Юлії з’явилася нова подруга – її сусідка. Вони удвох проводять мало не весь день на вулиці, говорячи, поки діти граються. Я вийшла на балкон і справді побачила їх на вулиці. Раніше Юлія не мала друзів: вона рано вийшла заміж, переїхала в інше місто і швидко стала матір’ю.

З одного боку, я співчувала її потребам у спілкуванні, але ж удома на неї чекали обов’язки. Невістка захищала себе, стверджуючи, що виховання дітей – це загальний обов’язок. Коли я спробувала втрутитися у ситуацію, Юлія заперечила: “Так, припиніть втручатися, і не лізьте не у свою справу!” Ображена, я заприсяглася ніколи більше не відвідувати їх. Я була впевнена, що якщо мій син покине Юлію, вона пошкодує про свої слова.