На одному із сімейних свят я подарувала Олені дорогий вовняний плед від одного бренду, на який довго відкладала. Мій подарунок викликав скандал.

ПОЛИТИКА

Багато років тому моя дочка поїхала до Польщі і повернулася зарученою. Її чоловік, Олексій – хороша людина. Вони збудували будинок у нашому селі, народили дітей, але, потребуючи роботи, поїхали до Польщі на заробітки. Оскільки місцевого дитячого садка не було, а я працювала в школі повний робочий день, їхні діти залишилися під опікою мами Олексія та мене.

Але родина Олексія, особливо його мати, Олена, дивилася на нас зверхньо. Незважаючи на те, що моя дочка та Олексій були разом уже вісім років, Олена все одно відчувала свою перевагу через багатство своєї сім’ї. На одному із сімейних свят я подарувала Олені дорогий вовняний плед від одного бренду, на який довго відкладала. Вона не звернула на це уваги, а пізніше висловила свою зневагу до натуральних матеріалів. Почуваючись приниженою та неоціненою, я захотіла піти.

Коли я вже йшла, Олена підійшла, але не з вибаченнями, а щоб повернути плед, сказавши, що він їй не потрібний. Розчавлена, я пішла додому. Незабаром за мною пішла дочка, дивуючись, чому я пішла. Вона посміялася з того, що сталося, пояснивши це своєрідною ворожістю Олени до натуральних матеріалів, і сказала, що ковдра ще послужить мені взимку. Я не могла стримати сліз. Чому дочка не бачить, як мені боляче? Невже вона не відчула б того ж, звернися до неї так само?