Коли сусідська літня бабуся почала частіше приходити до нас, я різко відреагувала. Але потім мене почала гризти совість.

ПОЛИТИКА

Ми з родиною проживаємо у великому місті і часто відвідуємо батька, який мешкає один у сусідньому селі. Наше літо ми проводимо у нього з моїми дітьми, які насолоджуються часом з дідусем, доки у будні ми з чоловіком працюємо в місті. У вихідні ми допомагаємо батькові по господарству у його великому саду та на фермі. Мій батько все ще сильний, що дозволяє йому гідно дбати про онуків. Я готую їжу на тиждень і заморожую її, щоб їм завжди було що поїсти.

Нам подобалося наше гармонійне, щасливе життя. Але нещодавно по сусідству з батьком оселилася жінка похилого віку, бабуся Марина. Спочатку ми припускали, що вона є іммігранткою, але виявилося, що її перевезли в село діти. Спочатку здавалося, що вони сподівалися, мовляв, старенька не проживе довго, але вона процвітала в селі, вирощуючи полуницю, розводячи курей та кроликів. Бабуся Марина почала торгувати продуктами на узбіччі дороги, пекти пироги та взагалі вести активний спосіб життя.

Незважаючи на те, що двоє її дітей живуть у місті, вони рідко відвідують її, залишаючи її в основному одну. Я допомагала їй, коли могла, приносячи продукти, запрошуючи її на вечерю, щоб полегшити її самотність. Однак згодом її візити стали дедалі частішими: іноді вона проводить у нас цілі дні. Це почало здаватися надмірним, особливо, враховуючи той факт, що вона має сім’ю, яка повинна піклуватися про неї.

У період хвороби ми доглядали її, і я запропонувала їй знайти місцеву доглядальницю в обмін на її будинок. Вона відреагувала гнівно , пославшись на своїх дітей як на свою відповідальність та опору. Незважаючи на те, що її візити стали обтяжливими, і я одного разу огризнулася на неї, я почувала себе винною. Я подумую про те, щоб перепросити, незважаючи на побоювання, що її щоденні прохання продовжаться. Складна ситуація, оскільки я маю своє власне життя та обов’язки. Я не впевнена у правильності дій.