Валерія поїхала із клієнтами на огляд квартири. Все пройшло б ідеально, якби вони не переплутали поверхи.

ПОЛИТИКА

Ми з подругою вечеряли у ресторані. Вона рієлтор. Останнім часом справи у неї були поrані. Але, зважаючи на те, що вона розповіла мені на вечері, можна вважати, що все налагоджується. У Валерії двоє дітей та мати пенсіонерка. Довгий час у неї не було клієнтів, а коли вже з’явилися, вона почала нервувати. Вона дуже відповідально ставилася до своєї роботи, тому хотіла зробити так, щоби все пройшло гладко. А тут господарі призначають показ своєї квартири о 7:30 ранку, щоби вчасно встигнути на роботу. І оскільки вона не могла дозволити собі втратити клієнта, не стала сперечатися. У призначений день рано-вранці вона стояла біля під’їзду і довго чекала клієнтів.

Вони пізніше під’їхали, стали вибачатися, скаржачись на дорожні пробки. Нічого страաного не було, просто клієнти потрапили примхливі. Вони легко могли скасувати показ за запізнення. Вона переживала, адже цього не можна було допустити. У ліфті клієнти запитали: -Який поверх? І який будинок? – Шостий поверх, 66 квартира, – відповіла Валерія і натиснула на кнопку. За словами їх обличчя вона зрозуміла, що через цифри теж може виникнути проблема, і вона спробувала врятувати ситуацію. -Не хвилю йтеся, ці дві шістки дуже навіть, – і відчинилися двері ліфта, – гаразд, потім … Вони вийшли з ліфта, підійшли до дверей квартири, а вони були відчинені.

– Здається, у нас гості, – сказав хтось позаду. – Здрастуйте, – сказала Валерія, припустивши, що це господар квартири, – Я Валерія, ріелтор, А це наші клієнти. -Ви хто? – Вибачте, ми трохи запізнилися, але дуже хочемо подивитися квартиру. – А… Проходьте тоді! Хазяїн став показати квартиру. Коли вони увійшли до кухні, побачили жінку в хатньому халаті. На столі лежали рештки сніданку. Валерія здивувалась і подумала: «Яка невідповідальність. Адже самі покликали рано-вранці>> Вона вирішила не звертати увагу на такі дрібниці, бо квартира була гарна, краще ніж на фотографіях. Клієнтам вона також сподобалася. Вони вже збиралися попрощатися і вийти, як Валерія помітила ще двері. – А це друга кімната, спальня, – сказала дружина господаря. Валерія здивувалася: -Але в оголошенні другої кімнати не було. – А ми й не давали… Виявилося, Валерія переплутала поверх. Вони мали вийти на шостому поверсі, але вийшли на п’ятому.

Валерія зателефонувала власникам квартири, але вони заблокували її номер. Клієнти були розчаровані. Але тут заговорив господар: -Зачекайте! Мабуть, так і мало бути. Може прозвучить див новости але ми з дружиною до вашого приїзду снідали та обговорили, що нам потрібно nродати квартиру та переїхати ближче до батьків. Там є хороша пропозиція за відповідною ціною. Потрібно було тільки знайти гарного ріелтора та швидко організувати весь процес. Повірте, таких збігів немає. Скажіть, будь ласка, за скільки ви збиралися куnити однушку? Вони назвали ціну. Пару секунд подумавши, він додав: – Вас влаштовуватиме, якщо я назву ціну на мільйон рублів дорожче за нашу двокімнатну квартиру? Ми всі меблі залишимо у квартирі. Клієнти погодилися, бо то була хороша ціна за таку квартиру. – Потягнемо! Ось так і вирішилося це питання! Усі сторони отримали те, що хотіли, і навіть більше: господарі швидко nродали квартиру, і вони переїхали ближче до батьків, клієнти отримали хорошу квартиру за таку ціну, а Валерія вирішила свої фінансові nроблеми.