Мама дарує мені подарунок, який я не можу прийняти. Адже якщо прийму, то буду псувати стосунки з братом.

ПОЛИТИКА

Жили ми втрьох. Тато пішов від нас, коли братові було 11, а мені 6 років. Мама змогла піднятися на ноги, влаштувалася на роботу, купила квартиру: ніколи нам з братом ні в чому не відмовляла. Тільки ось у неї мотօpօшний характер, через який вона перестала спілкуватися зі своїм сином. Брат мене на 5 років старший, незважаючи на різницю у віці, він мене ніколи не ображав, а навпаки — був моїм захисником. Ми досі з ним в хороших відносинах, але ось мама його викреслила зі свого життя. Коли брат навчався в університеті, познайомився зі своєю майбутньою дружиною. Потім він познайомив маму з Катею. Дівчина мамі не сподобалася, та ще й так не сподобалася, що брат стояв перед вибором: або любов, або сім’я.

Він не став довго церемонитися, встав і вийшов з квартири. — У мене більше немає сина. — сказала мама. З цього дня наші життя змінилися. Брат став жити з Катею в орендованій квартирі, а мама прибрала всі його фотографії в дальній ящик. Я намагалася з нею поговорити, але це було марно. Минуло вже 7 років, а вони досі не помирилися. У брата вже двоє дітей, яких бабуся жодного разу не бачила. Я з його сім’єю спілкуюся і часто допомагаю їм. Вони живуть 6iдно, постійно не вистачає грошей, тому я купую їм іноді продукти, дитячі речі, та й грошей даю. Багато допомагати не можу, тому що у самої іпотека. А тут нещодавно мама отримала спадок від далекої родички. Вирішила спадщину, в яку входить квартира і дача, продати, а гроші подарувати мені.

Мама хоче, щоб я оплатила іпотеку і стала вільною людиною. Я розумію, що це нечесно, тому що брат — не чужа людина. Та й гроші йому потрібніше, він працює на двох роботах, щоб сім’ю прогодувати. Коли я стала говорити про брата і про те, що слід гроші розділити, то у мами волосся встали дибки. Я зрозуміла, що краще про її сина не говорити. Я не можу прийняти цей подарунок і спокійно заплатити за іпотеку, серце буде не на місці. Але і поділити гроші без відома мами теж не можу. Якщо вона дізнається, що гроші я віддала братові, то вона перестане зі мною спілкуватися і залишиться одна. Такому статися я не можу дозволити. Не знаю – що робити мені-і як бути.