Одного разу я увійшла в будинок свого сина. Від побаченого я втратила дар мови, і не могла повірити своїм очам.

ПОЛИТИКА

Мій син одружився два роки тому на своїй коханій жінці. Вони живуть окремо. Мій син добре заробляє, він працює менеджером в торговому центрі. Його всі поважають, начальство високо цінує його професійні навички. Обіцяли підвищення. Невістка не працює, сидить вдома, за словами мого сина, вона займається пошуком себе. Коли ми познайомилися з нею, вона представилася художницею, сказала, що в їхній родині всі, крім брата, художники і мистецтвознавці. Коли вони зустрічалися, син говорив, що вона співпрацює з різними компаніями. Тоді я подумала, що синові пощастило з дружиною. Після весілля вона вирішила, що їй потрібно більше присвятити себе мистецтву.

Вже два роки як одружені, живуть в іншому місті. Моя невістка так і нічого не намалювала, мовляв, натхнення зникло. Одного разу вирішила поїхати до них. Син мене зустрів на вокзалі і повіз до себе додому. Коли я увійшла, то мало не знепритомніла. У квартирі панував бардак. У раковині, на столі була гора брудного посуду, речі розкидані, в будинку безлад, кругом пил і сміття. Наречена вийшла зі спальні, привіталася, і пішла назад. Навіть чаю не запропонувала. Ось яка господиня негостинна! Я подивилася на сина, мені стало шкода його. Він став виправдовувати дружину, говорив, що з подругами листується в соціальних мережах. Я цікавилася, чи знайшла вона роботу, у відповідь син сказав, що вона все ще займається пошуком себе.

У холодильнику було порожньо, на плиті — жодної каструлі. Я запитала, чому дружина не приготувала поїсти, чому в будинку такий бардак, чому немає жодного чистого посуду. Син мовчки слухав і не відповідав. Я запитала, що він збирається робити; я не могла прийняти, що така жінка могла його влаштовувати, а якщо потім будуть діти? Син мовчав. Я вирішила поговорити з невісткою, намагалася їй пояснити, що так не можна жити, син її забезпечує, а вона навіть вечерю не готує для чоловіка. Вона влаштувала істерику, стала кричати на мене. На наші крики прибіг син і виставив мене з дому.