На Заправці Сталося Ось Що: Каса, Бабусі, 2 Амбали. Натовп Ділиться На Дві Частини: Одні Дістають Телефони, Другі — Kорвалол

ПОЛИТИКА

На заправці небагато зависає каса. Всі клієнти стають глядачами цієї ситуації. На сцені двоє акторів. Бойова бабуся … немає … важко її так назвати. Доросла мадам … Гарна постава, поставлений голос, впевнений погляд. Судячи з аурі — юність була міцна, ще до 90-х, в яких вона просто сміялася в обличчя епохи. З нею онук. Явно виховується в японських традиціях-слова «ні або не можна» — заборонені. Але балувати — це не синонім «відсутності вимогливості». Пацану років 8. Трохи скидається замашками на героя О’Генрі » Вождь червонокожих «. Каса висить. Всі чекають. У бабусі легкий діалог-тролінг з онуком. Щоб було зрозуміло — асоціативно: Бабуся — міцна блискуча рейка. Онук — гнучкий, верткий трос. — Сходи в туалет.

— Може не треба? — Може і не треба. Але зупинятися я не буду. — А я в вікно! — Зустрічний вітер. — Я відкрию вікно в багажнику (мабуть, у бабусі джип). — Добре. Намочиш джинси — сам випереш і помиєш машину. (Пауза) — лааадно .(пацан йде.) — Руки помив? — Так! — Навіщо брехати? — Як, бабуля ???? — Лацкани сухі. Пацан губами захоплено пережовує чи «твою мать», чи то «бл. ть» йде-приходить. -Може, я піду погодую голубів? — Іди. (Пацан йде, повертається з обуреним особою) — Там біля входу два дядька курять. — Вийди і скажи їм, що на заправці курять дебіли відморожені. Нехай затушать. Він тікає зі щасливим жалюгідним обличчям повертається швидко . за ним двоє такі … сильні впевнені міцні .демонстративно тримають сигарети в руках. Я б при зустрічі з ними перейшов на інший бік вулиці. Погляд ліниво запитальний — далі буває за сценарієм. Бабуся бачить їх.

Публіка поділяється навпіл. Одна дістає телефони і поп-корн. Друга — в пошуках аптечки. Охоронець щось зосереджено розглядає за вікном. -Якщо ви шукайте, хто послав хлопчика — це до мене. Якщо почнеш лаятися матом — я тобі свисток сумкою розіб’ю. — Чуєш, мамо … (його перебивають, як в школі, коли вчителька «накладає» залізним інтонаціями на дурні коментарі учня-хулігана). — Ти не охренел, пасинок? Яка я тобі матуся, полудурок ти аморфний. Якщо ти думаєш, що своїм целюлітом мене прессанешь, то дико облажався. Рот навіть більше не відкривай. Ти все вже собі наговорив. Не тягни до дна свою частку, а то проотвечаешься (пацан незворушно вибирає колу .бабуся на секунду до нього, не змінюючи напору): — Візьми лайт, там цукру менше (повертається назад в монолог).

Загасили сигарети обидва, і викинете. Ідіоти, прости Господи. Як у Гоголя — німа сцена … один з хлопців раптом хапає телефон, і з діловим виглядом виходить …. другий за ним … — Бабуся, а якщо я теж буду курити? — Якщо ти будеш підтягуватися 25 разів, і ти не матимеш чим буде зайнятися, і нікуди витрачати гроші — обкурилися. Тільки стілець витирай. — Навіщо? — Нікотин з попи сочиться. — Бабуся, а як ви раніше листувалися: Айпад і телефонів не було !!! — На бересті, бл * ть (мабуть, злегка закінчилося її терпіння). Пацан щасливо посміхається. Касирка: «Каса заробила». Публіка аплодує.