Вирішили ми привести в порядок двір, посадити квіти, прибрати сміття, але, як виявилося, не всім сусідам це сподобалося

ПОЛИТИКА

Кілька років тому, коли я тільки переїхала в цей будинок, я познайомилася з прекрасною сусідкою знизу. Чарівна жінка, яка прагнула трошки поліпшити цей світ своїми руками. Вона мріяла прибрати сміття під нашими вікнами, позбутися від коренів і бур’янів, висадити квіти під нашими вікнами. Тільки от була вона похилого віку і їй було важко цим займатися. Я вирішила допомогти. І ось ми з іншою сусідкою і її сином позбулися кущів, зібрали і викинули зайве сміття, розчистили ділянку. По всьому периметру розставили оздоблені колеса, посадили квітів і поставили саморобну лавочку.

Територія виглядала доглянутою і красивою. Люди оцінили, але жбурляти недопалки і сміття не перестали. Ми просили не смітити. З двірником ми постійно стежили за територією: підмітали клумбу, прибирали зайве сміття. Але люди-невдячні створіння. Їм важко зробити кілька кроків і викинути недопалок у відро для сміття, а чужу працю вони взагалі не поважають. Хочуть, щоб тільки для них робили. Хоча ми і оголошення написали з проханням не смітити. Тільки все безрезультатно. Нам іноді здавалося, що сміття стало більше. А під кущами воно було не так помітний.

Якось раз біля клумби гралися діти, але швидко втомилися від одного місця і перемістилися в саму клумбу, де почали грати з квітами, виривати їх, топтати. З вікна квартири я побачила це неподобство. Я була в աоці від невігластва батьків і накричала на них. Хіба так можна? На що одна матуся відповіла мені, що в цьому немає нічого поганого. Дітям адже ніде грати. Ще додала: «А навіщо ви тут квіти садили — краще б зайнялися дитячим майданчиком. Дітлахам гратися ніде, ось вони і шукають собі заняття». На допомогу мені приспів чоловік, який прогнав цих на хаб. Обурюючись собі під ніс, вони пішли. Ось я і думаю, навіщо мені все це потрібно, якщо люди настільки невдячні?